Wat bieden wij?

JIJ-coaching biedt zorg aan mensen met een hoogbegaafdheids- of hoogintelligentieprofiel. We richten ons op mensen met dit profiel omdat juist hoog intelligente mensen problemen kunnen ondervinden in hun ontwikkeling. Hoogbegaafd of hoogintelligentie is namelijk niet altijd een garantie voor succes. Zeker het leren op school is niet op voorhand een gelopen race.

Wij bieden maatwerk. Ieder mens is verschillend en de zorg moet daarop worden aangepast. Leren lukt het best als je weet wat je eigen drijfveren zijn en je jouw specifieke leertalent weet aan te spreken. Dat gaat niet in een groep, dus werken we één op één.

Wij bieden geen pasklare antwoorden. We helpen je wel om je eigen antwoorden te vinden op de vraag waarom leren voor jou niet loopt zoals je zou willen. We helpen je bovendien inzicht te krijgen in wat jouw leerwensen zijn en bijvoorbeeld te organiseren om die met school te bespreken.

Wij nemen jouw problemen serieus en helpen je om te werken aan oplossingen die bij jou passen. Dat doen we met jou, maar we zorgen ook dat je ouders, je school en eventueel andere hulpverleners op een effectieve manier betrokken zijn. Maar, jij staat centraal.

Wij vinden jouw wensen belangrijk. Weten wat je passie is en waar je energie van krijgt helpt enorm bij het aanpakken van problemen op andere vlakken. Je eigen krachten leren benutten om kansen te pakken en problemen op te lossen is volgens ons het krachtigste instrument om jezelf te ontwikkelen.

Wij vinden dat je moet durven vallen en opstaan. Maar wij laten je niet vallen, we steunen je tot je sterk genoeg bent om weer vooruit te kunnen op een manier die jou tevreden stelt. Er bestaat geen toverstaf die al jouw problemen oplost. Je zult zelf aan de slag moeten, maar we helpen je graag.

Als het bovenstaande je aanspreekt is Jij-advies iets voor jou. Lees hier wat je dan moet doen.